Om migDet är den åttonde augusti 2006. Tempraturen ute har pendlat mellan 25-32 grader i fem veckormed gassande sol nästan hela tiden. Alla gräsmattor är gula och träden börjar tappa löv  som om det vore höst. Nu är det upp till bevis för täckodlingen! Jag bestämmer mig för att gå och vattna purjolöken som ännu inte fått något vatten av mig.  Jag kraffsar undan täckningen lite men därunder är det ännu fukt kvar så ingen vattning behövs, precis så fungerar täckodling.


1979 fick jag tag i boken "Den arbetsfria trädgården" och då förändrades mitt odlande rejält.  Min första prioritet sedan dess är att odla jord med hjälp av mask och allt annat liv i jorden sedan får jag en fantastisk växtupplevelse och skörd som bonus. 


Mellan 1976 och 2011 var jag  biodlare men det tog många år innan jag övervann min rädsla för bina helt. Det förunderliga var att allt eftersom rädslan avtog blev de snällare mot mig. 


När jag började odla var jag i mina bästa år, nyss fyllda 30 och trädgården var cirka 100 kvadratmeter, idag är den mer än 15 gånger större och sommaren 2022 fyllde jag 80 år.

KONTAKTA MIG

Önskar du komma i kontakt med Börje gällande föreläsning, boksignering eller studiebesök ect? Fyll då i formuläret nedan så återkommer han så snart som möjligt.